Corpus Linguistics Technology in Teaching Foreign Languages - Matytcina, Marina
Využitie lingvistického korpusu vo výučbe cudzieho jazyka. Definovanie lingvistického korpusu, konkordancie a korpusovej lingvistiky. Dôležitosť analýzy korpusu pri získavaní informácií z neho, z kvalitatívneho i kvantitatívneho hľadiska a aj pri hodnotení sily atrakcie (príťažlivosti) slov. Metodologický potenciál korpusu News on the Web Corpus vo výučbe cudzieho jazyka. Didaktické vlastnosti a metodické funkcie korpusu. Problematika výukových algoritmov a ich potenciálnej jednostrannosti.