Educating Future Managers for a Culturally Diverse Workspace: Using Course as a Living Laboratory - Pantelic, D.
Vzorka súčasných a bývalých študentov, ktorí boli počas štúdia na medzinárodnej obchodnej škole vo Švédsku vystavení rozmanitému interkultúrnemu prostrediu. Na základe zistení sa navrhuje návrh kurzu, v ktorom sa usmerňuje a uľahčuje expozícia kultúrnej rozmanitosti tým, že sa študenti nechávajú spolupracovať v kontexte založenom na úlohách s kultúrne rozmanitým skupinovým zložením. Časti kurzu založené na prednáškach sú vyvážené pridaním zložky priradenia k sebareflexii, ktorá poskytuje kultúrne špecifické aj všeobecné znalosti, čím prispieva k schopnosti extrapolovať skúsenosti o budúcich medzikultúrnych stretnutiach.