Measuring the Digital Divide in the V4 Countries Using the Digital Divide Index - Kuráková, Ivana
Skúmanie rozdielov v prístupe a využívaní informačno-komunikačných technológií IKT vo vybraných rizikových skupinách obyvateľstva v krajinách V4. Je to otázka digitálnej nerovnosti a digitálnej priepasti, ktoré sú hrozbou pre pokrok celej spoločnosti, pretože spôsobujú digitálne vylúčenie. Rozsah tohto vylúčenia v roku 2019 v krajinách Vyšehradskej skupiny. Významné rozdiely v prístupe a využívaní IKT medzi staršími ľuďmi, jednotlivcami s nízkym vzdelaním a nízkym príjmom v porovnaní s priemernou populáciou. Rozsah týchto nerovností sa v krajinách V4 líši, aj keď neexistuje významný rozdiel vo vývoji infraštruktúry alebo iných sociálnych nerovností.