<The> Off-Line Simulation on Measuring through Software PC-DMIS CAD++ V4.3 - Rudy, Vladimír
Analýza a hodnotenie geometrickej odchýlky tolerovaných útvarov súvisiacich so základňami pomocou súradnicových meracích strojov vo výrobných závodoch, s využitím znalostí mechanickej metrológie, počítačovej technológie či parametrického modelovania v systéme CAD (computer-aided design) a s experimentom merania súradnicovým meracím strojom DEA Global Performance 12.22.10. Kvantifikácia geometrických odchýlok ideálnych tolerovaných útvarov vzťahujúcich sa na základne, odhad neistoty merania vyplývajúci z umiestnenia bodov pri definovaní základného systému a vplyv neistoty na interval uspokojivých hodnôt v súlade s technickou normou STN EN ISO 14253-1. Návrh opatrenia s cieľom zaistiť reprodukovateľnosť definovania vzájomnej polohy súradnicových systémov.