Role of Planning as a Management Function and Its Application in Companies in Slovakia - Čambalíková, Andrea, 1990-
Predpovedanie možných trendov či udalostí pravdepodobne ovplyvňujúcich pracovnú situáciu ako dôležitá kvalita práce manažéra. Plánovanie, vízia a poslanie podniku ako aspekty určujúce smerovanie podniku, správanie zamestnancov a poskytujúce inšpiráciu. Strategické plány ako marketingová stratégia zahŕňajúca vyhlásenie o vízii a inšpirujúca spotrebiteľov. Analýza teoretických poznatkov a zhodnotenie riadiacej funkcie plánovania z hľadiska vízie, poslania a aplikácie stratégie podľa rôznych sektorových aktivít podnikov v Slovenskej republike pomocou dotazníka na vzorke 203 podnikov.