Určenie miesta obchodu podľa zákona o dani z pridanej hodnoty v roku 2020 - Válek, Juraj, 1981-
Priblíženie zákona o dani z pridanej hodnoty č. 222/2004 Z. z. – miestom zdaniteľného obchodu je miesto dodania tovaru, ako aj situácie, ak je ten istý tovar predmetom viacerých po sebe nasledujúcich dodaní a tiež miesto dodania tovaru pri zásielkovom predaji. Určenie miesta obchodu podľa predmetného zákona je aj pri dodaní služieb dovoze tovaru ako aj nadobudnutí tovaru z iného členského štátu.