Gramatická kategória čísla v anglickom a slovenskom jazyku - Maierová, Eva, 1965-
Teoretické aspekty kategórie čísla na sémantickej, morfologickej a lexikálnej úrovni. Teoretické základy gramatickej kategórie čísla. Formy plurálu v anglickom jazyku. Špecifická skupina plurálií tantum a ich používanie v anglickom jazyku v porovnaní so slovenským jazykom.