Na slovíčko..... dve dodania a jedna preprava – režim DPH (C-386/16; prípad Toridas) - Pastierik, Vladimír
Harmonizovanie režimu DPH v rámci Európskej únie eurosmernicou 2006/112/EÚ o spoločnom systéme DPH, čím rozsudky Súdneho dvora EÚ (SDEÚ) poskytujú záväzný výklad spoločnej metodiky DPH pre členské krajiny EÚ (www.eur.lex.europa.eu). Priblíženie aplikačného judikátu pre výkladové prvky k téme „dve dodania a len jedna preprava“ – rozsudok SDEÚ C-386/16 (prípad Toridas), u spoločnosti založenej podľa litovského práva.