Roa Indicators As a Predictor of Financial Health of Companies - Michňová, Mária, 1996-
Finančná analýza určujúca pozíciu spoločnosti na trhu a jej porovnanie s konkurenciou na trhu a v odvetví. Analýza vývoja finančnej situácie a predpovedanie vývoja v budúcnosi. Indikátor ROA (Return on Assets) a jeho prediktívna sila v modeli rozhodovacieho stromu CHAID.