Blízkosť skladu k miestu kupujúceho je kľúčovým faktorom - Szmrecsányi, Tomáš
Rozmach elektronického obchodovania počas pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom a zvýšenie dopytu po zásielkovom obchode a online maloobchode. Zvýšený záujem e-shopov po skladovacích priestoroch, a to čo najbližšie k mestám, aby logistické procesy mohli prebiehať čo najrýchlejšie a najefektívnejšie. Nové logistické centrá spĺňajúce náročné kritériá na trvalo udržateľný rozvoj a zvyšujúce pracovný komfort ľudí. Otázka výhodnosti decentralizácie skladu, ktorá má zmysel pri vysokoobrátkových položiek, u ktorých je rýchlosť doručenia kľúčová.