Zníženie základu dane pri nevymožiteľnej pohľadávke - Betáková, Jaroslava
Oprávnenosť nároku na opravu základu dane podľa § 25a zákona o DPH s definovaným momentom, ktorým sa pohľadávka považuje za nevymožiteľnú. Podmienky uplatnenia zníženia základu dane pri nevymožiteľnej pohľadávke. Vymedzenie nevymožiteľnej pohľadávky. Vznik nevymožiteľnej pohľadávky v exekučnom a konkurznom konaní. Oprava základu dane pri pohľadávkach, keď dlžník je fyzickou osobou. Oprava základu dane, ak dlžník – právnická osoba zanikol bez právneho nástupcu a dlžník – fyzická osoba zomrel. Oprava základu dane pri malých pohľadávkach a pri pohľadávkach neprihlásených v reštrukturalizácii. Vykonanie opravy základu dane v daňovom priznaní a kontrolnom výkaze. Lehota na vykonanie opravy. Oprava zníženého základu dane.