Účtovanie rôznych režimov pri obaloch (vratné, nevratné, záloha, prenájom) - Pastierik, Vladimír
Obaly v osobitných predpisoch a účtovné zobrazenie obalov. Narábanie s obalmi upravené v zákone č. 119/2010 Z. z. o obaloch – vplyv na životné prostredie, ochrana spotrebiteľa, požiadavky na zloženie, vlastnosti a označovanie obalov, práva a povinnosti osôb pri používaní obalov a pri zbere a zhodnocovaní odpadov z obalov. Daňové povinnosti v súvislosti s obalmi (vratné zálohované obaly, napr. sklené fľaše) podľa zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty. Účtovanie nevratných obalov (napr. sklené poháre). Obaly ako odpisovaný dlhodobý majetok (napr. nerezové sudy). Obaly ako odpisovaný majetok a ich prenájom (napr. kontajnery).