10 základných faktov pri podávaní daňového priznania fyzických osôb (typ B) za rok 2020 - Cígerová, Nadežda
Náležitosti daňového priznania k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie 2020. Termín na podanie daňového priznania. Povinnosť platiť daň a povinnosť podať daňové priznanie vo väzbe na výšku príjmov. Stanovenie základu dane z príjmov fyzickej osoby v roku 2020 podľa nových pravidiel. Uplatnenie nezdaniteľných častí. Prehľad sadzieb dane fyzickej osoby. Uplatnenie daňovej straty v roku 2020 v porovnaní s rokom 2021. Princíp uplatnenia výdavkov u fyzických osôb a väzba na oslobodené dotácie Prvej pomoci (v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom). Vyplatenie podielov na zisku fyzickým osobám. Platenie preddavkov v roku 2021 a zmeny v roku 2022.