EDI zabezpečuje presné informácie, šetrí čas a znižuje chybovosť - Szmrecsányi, Tomáš
Dôležitosť využívania EDI (Electronic Data Interchange – elektronická výmena údajov) pre zabezpečenie rýchlosti a presnosti ako kľúčových faktorov vo svete e-commerce, ktoré rástlo v poslednej dobe rýchlym tempom aj v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Automatické a rýchle vybavenie obrovského množstva dokladov s vysokým množstvom položiek v e-shopoch vďaka EDI. Rýchla akceptácia faktúr. EDI ako etablované riešenie pre nákup tovaru na úrovni všetkých prepojených procesov. Automatizácia dodávateľsko-odberateľského reťazca na úrovni manuálnych operácií s dokladmi a komunikácie s nimi spojenou v e-commerce pomocou EDI. Logistika ako prvý iniciátor zavedenia EDI v online obchode pre zrýchlenie príjmu tovaru od dodávateľov.