Conditions for Development of Entrepreneurship in Regions of Visegrad Group Countries - Jabłońskaa, Małgorzata
Zmeny v rozvoji podnikania v regiónoch krajín Vyšehradskej skupiny, tj. Českej republiky, Poľska, Slovenska a Maďarska, v období 2004-2018. Výskum pomocou podnikateľského modelu založeného na metodike Global Entrepreneurship Monitor (GEM). Hlavná výskumná hypotéza, v ktorej sa uvádza, že faktory rozvoja podnikania v tomto období mali odlišný vplyv na zakladanie podnikov na úrovni regiónov v krajinách Vyšehradskej skupiny. Regióny NUTS 2 krajín Vyšehradskej skupiny sa výrazne líšia z hľadiska podmienok rozvoja podnikania.