Accounting Systems in Croatia, Poland, and Slovakia – A Comparative Study - Zyznarska-Dworczak, Beata
Komparatívna analýza účtovných systémov v troch krajinách strednej a východnej Európy - Chorvátsko, Poľsko a Slovenska. Pochopenie hlavných rozdielov a ich hlavných ekonomických, historických a kultúrnych dôvodov. Ekonomické rozdiely medzi krajinami, ktoré môžu ovplyvniť vývoj ich účtovných systémov. Vstup do Európskej únie, ktorý mal významný vplyv na rozvoj účtovníctva v týchto krajinách. Skúmanie či kultúrne rozdiely ovplyvňujú účtovné systémy a finančné výkazníctvo v analyzovaných krajinách.