Brahmin Left vs. Merchant Right: The Miscellaneous Causes and Consequences - Szabó, Jakub, 1996-
Poznatky francúzskeho ekonóma Thomas Pikettyho týkajúce sa dimenzií politického konfliktu v západných demokraciách a ich konfrontácia s mainstreamovou politilógiou. Brahmánska ľavica vs. Obchodnícka pravica. Sociálny nativizmus ako pasca a nevyhnutnosť.