Management of Assets and Liabilities - Pinda, Ľudovít, 1958-
Cieľom príspevku je charakterizovať pasíva a aktíva, ich vzájomné párovanie tak, aby ich hodnoty neboli závislé od malej zmeny úrokovej miery spôsobenej inflačnými zmenami. Výber aktív sa musí vykonať tak, aby sa aktíva a pasíva správali konzistentne.