Pasívna legitimácia pri zásahoch do cti, dôstojnosti a dobrej povesti výrokmi osôb použitých pri informovaní o výkone verejnej moci - Kerecman, Peter
Zásahy do cti, dôstojnosti alebo dobrej povesti výrokmi štátom použitých osôb v rozhodovacej praxi Najvyššieho súdu Českej republiky. Zodpovednosť za výroky prezidenta, podpredsedu vlády, ministra financií, ministra zdravotníctva. Zodpovednosť za obsah správy verejného ochrancu práv. Rozdielnosť prístupov a záverov slovenskej a českej judikatúry.