Sekulárny štát ako neúspešný projekt (?) - Neumann, Jakub
Sekulárny charakter štátu ako základné ideové východisko moderných liberálnych demokracií. Odluka ako mýtus osvietenstva. Transcendencia demokratických hodnôt. Otázka, či súčasná prestava post-sekulárneho štátu netrpí následkami historickej idealizácie.