Novela zákona o živnostenskom podnikaní - Kolembus, Anton
S cieľom zlepšenia podnikateľského prostredia a zjednodušenia podnikania schválil parlament dňa 18.6.2021 novelu zákona o živnostenskom podnikaní. Jedným z cieľov schválenej novely zákona je odbúranie neprimeranej administratívnej záťaže fyzických osôb a právnických osôb. Zákon upresňuje prekážky prevádzkovania živnosti, živnostenské oprávnenie, prevádzkovanie živnosti prostredníctvom zodpovedného zástupcu, preukazovanie odbornej spôsobilosti, povinnosti podnikateľa, ohlásenie a zánik živnostenského oprávnenia.