Datasets of Impact of the First-time Adoption of IFRS 16 in the Financial Statements of Slovak Compulsory IFRS Adopters - Tumpach, Miloš, 1970-
Aby boli účtovné údaje medzinárodne porovnateľné, spoločnosti po celom svete, vrátane spoločností v členských štátoch Európskej únie, prijali medzinárodné štandardy finančného výkazníctva (IFRS). V roku 2017 nový medzinárodný štandard finančného výkazníctva (IFRS 16 „Leasingy“) zaviedol vo výkazoch o finančnej situácii povinné vykazovanie niektorých bývalých podsúvahových aktív a pasív, vyplývajúcich z operatívneho leasingu. Od roku 2019 sa IFRS 16 stáva záväzným pre všetky účtovné závierky, zostavené osvojiteľmi IFRS. Účtovná závierka 155 slovenských prijímateľov IFRS, súvisiace údaje a zaradenie do štyroch kategórií.