Pedagogický konstruktivismus a možnosti jeho aplikace ve výuce geografie - Trahorsch, Petr
Plánovanie priebehu výučby ako jeden zo základných prvkov výchovno-vzdelávanieho procesu. Význam alternatívnych koncepcií výučby. Charakteristika konštruktivizmu a jeho kritická analýza. Možnosti aplikácie konštruktivizmu na príklade výučby regionálnej geografie. Aplikácia myšlienok pedagogického konštruktivizmu v prostredí českého školského systému, jeho výhody a nevýhody.