Analýza chudoby v podmienkach Slovenskej republiky - Lennerová, Ivana, 1979-
Pohľad na chudobu v kontexte súčasnej doby ako na závažný problém, ktorý sa dotýka celej spoločnosti. Stav sociálno-ekonomickej nerovnosti v slovenskej spoločnosti. Dopad chudoby nielen pre jednotlivca, ale aj pre jednotlivé skupiny, a možnosti zmiernenia existujúcej chudoby. Chudoba ako sociálno-ekonomický fenomén, ktorý sprevádza ľudskú spoločnosť azda od jeho zrodu.