Schválenie a rozdelenie výsledku hospodárenia - účtovný pohľad - Novotná, Ľudmila
Po zostavení účtovnej závierky musí účtovná jednotka zabezpečiť schválenie výsledku hospodárenia a rozhodnúť o jeho vysporiadaní. Napr. v roku 2021 musí rozhodnúť o výsledku hospodárenia, ktorý dosiahla za rok 2020. Účtovný výsledok hospodárenia sa účtuje na účte 431-Výsledok hospodárenia v schvaľovaní. Akým spôsobom sa schvaľuje, rozdeľuje alebo vysporiada, je obsahom tohto príspevku.