Ekonomické hodnotenie podniku s dôrazom na jeho finančné charakteristiky - Bartošová, Viera
Ekonomické hodnotenie podniku poskytuje dôležité informácie potrebné na to, aby mohol byť podnik efektívne riadený, aby dokázal obstáť v silnom konkurenčnom prostredí. Z tohto dôvodu je ekonomické hodnotenie s použitím vybraných metód a postupov finančno-ekonomickej analýzy dôležité najmä pre manažérov podniku, aj pre iné subjekty, ktoré sa o finančné zdravie podniku a jeho pozíciu z rôznych dôvodov zaujímajú.