Efektívnosť podnikov - Michňová, Mária, 1996-
Definícia efektívnosti podniku ako celku a jeho ekonomickej efektívnosti. Charakterizácia základných finančných ukazovateľov, ktoré sa pri meraní efektívnosti používajú najčastejšie, pri ktorých je tendencia predpokladu definovania a odzrkadľovania efektívnosti podniku. Definovanie a charakteristika finančnej analýzy podniku, ktorá sa pri meraní efektívnosti podnikov často využíva. Rozdelenie podľa viacerých kritérií, ako aj kroky, z ktorých pozostáva a ktoré sú nepochybne potrebné pri jej realizovaní.