Ženy (nielen) v politike pred sto rokmi a dnes - Hrozenská, Martina
Historická analýza postavenia žien v Rakúsko-Uhorsku a neskôr v Československu. Boj žien za volebné právo a rodovo vyrovnaný prístup vo viacerých oblastiach spoločenského života od minulosti po súčasnosť. Výpočet žien - političiek 1. Československej republiky.