Influence of National Culture and Environmental Awareness on the Demand for Domestic Camping Tourism – a Cross-Country Analysis Among European Countries - Bacsi, Zsuzsanna
Prírodné zdroje ako hlavný zdroj cestovného ruchu. Prírodný turizmus ako jedna z foriem cestovného ruchu, ktorej príťažlivosť narastá. Kempingový turizmus, ktorý je dôležitou súčasťou prírodného turizmu a hrá významnú úlohu v domácom cestovnom ruchu, čo predstavuje približne 10% celkových turistických nocí v EÚ, aj keď sa krajiny do značnej miery líšia. Rozhodnutie vybrať si kempingovú dovolenku závisí od preferencií a hodnôt turistov. Skúmanie, do akej miery národné kultúrne črty a environmentálne povedomie ovplyvňujú domáci dopyt po prázdninách v kempe. Regresná analýza 25 krajín EÚ za 7 rokov (2012-2018).