Socialistický pravičiar - Augustín, Michael, 1991-
Politologický názor v dennej tlači ohľadom politickej situácii vo Francúzku, keď francúzsky prezident François Hollande otvoril v Paríži štvrtú sociálnu konferenciu práce, na ktorej sa zúčastnili členovia vlády, zamestnávateľské zväzy a odbory. Účasť odriekla jedna z najdôležitejších odborárskych organizácií Confédération générale du travail, ktorej zástupca odmietol podať ruku prezidentovi na protest proti jeho výrokom na adresu protestujúcich zamestnancov Air France, kde je štát 16-percentným akcionárom. Nestáva sa často, aby vláda a prezident, ktorí vzišli zo Socialistickej strany, boli v takom ostrom konflikte s odborovými zväzmi.