Spatiality of Refugee Populations in Greece - Puškárová, Paula, 1985-
Mapovanie obývacích miest populácií utečencov a žiadateľov o azyl v rámci súčasnej utečeneckej krízy v Európe, so zameraním na ostrovy v Grécku, kde je zadržaná väčšina nových žiadateľov o azyl. Analýza na základe údajov UNHCR Factsheets (vrátane týždenných ubytovacích kapacít ESTIA a HELIOS), Aegean Boat Report (ročné údaje o počte obyvateľov na gréckych ostrovoch) a Asylum in Europe (plánovaná maximálna kapacita utečeneckých táborov) v kombinácii so svedectvami miestnych respondentov z konca roka 2019. Výsledky naznačujúce, že ostrov Lesbos nedokázal splniť kritérium UNHCR pre osobný priestor v utečeneckom tábore a ukazujúce nový posun v urbánnej geografii k imigračným centrám a gréckym okrajovým oblastiam.