Ekonomický prístup k regionalzácii Ukrajiny - Stashuk, Vitalii, 1972-
Problematika ekonomických súvislostí regionalizácie Ukrajiny. Analýza tohto aspektu poukazuje na štrukturálne zmeny v hospodárskom a sociálnom živote ukrajinských regiónov a odhaľuje tvorbu nového regionálneho modelu, ktorý poskytuje impulz rozvoju regiónov a decentralizácii Ukrajiny.