Pragmatizmus účtovníkov 1. diel - účtovnícke chyby - Burák, Emil
Chyba je nutná sprievodná daň človeka včera a dnes, aby ju už neurobil a nezopakoval zajtra, ani v budúcnosti. Je veľa rôznych druhov chýb. Z hľadiska rizika je dôležité chyby rozdeliť na zvratné a nezvratné. Pri hodnotení kontrolórmi je inak vnímaná chyba z neznalosti zákona, než chyba z úmyslu, teda zámerne urobená pri špekulácii. Tá prvá sa zvyčajne končí bez sankcie, zatiaľ čo tá druhá sa končí s vysokou sankciou, pokutou.