Zrážková daň poskytovateľov zdravotnej starostlivosti: čo je potrebné vedieť v roku 2021? - Kočiš, Michal
Pravidlá uplatňovania osobitného režimu zrážkovej dane na príjmy plynúce od držiteľov pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, a to v ich vzájomných súvislostiach a predovšetkým v svetle pravidiel zdanenia v ZDP (zákon o dani z príjmov) novelizovaných s účinnosťou od 1.1.2020 a 1.1.2021. Vyňatie právnických osôb (poskytovateľov zdravotnej starostlivosti) z uplatnenia osobitnej zrážkovej dane. Rozšírenie oznamovacích povinností nad rámec režimu osobitnej zrážkovej dane. Oznamovacie povinnosti v prípade uplatnenia zrážkovej dane z peňažného plnenia, nepeňažného plnenia a oznamovacie povinnosti bez uplatnenia zrážkovej dane. Vybrané špecifické situácie - plnenia poskytované držiteľom právnickej osobe, všeobecné daňové posúdenie plnenia prijatého poskytovateľom od držiteľa, špecifické daňové posúdenie z pohľadu prenosu postavenia držiteľa na tzv. tretiu osobu, oznamovacie povinnosti držiteľa bez uplatnenia osobnitnej zrážkovej dane.