Uplatňovanie DPH pri obchodoch s tovarom v rámci EÚ - Betáková, Jaroslava
Princípy a zásady uplatňované pri obchodovaní s tovarom v rámci Európskej únie. Oslobodenie od dane pri intrakomunitárnom dodaní. Preukazovanie prepravy do iného členského štátu podľa čl. 45a vykonávacieho nariadenia Rady 2018/1912. Reťazové obchody s tovarom - miesto dodania a miesto nadobudnutia, preprava tovaru pri reťazovej transakcii, pojem „prostredná osoba" a pojem „na účet", priradenie odoslania alebo prepravy, priradenie prepravy pri trojstrannom obchode. Obchody s tovarom v rámci EÚ - príklady z praxe.