Vorwort - Adamcová, Silvia, 1984-
Predslov k zborníku s príspevkami skúmajúcimi dnešný svet v jeho kultúrnej a jazykovej oblasti. Globalizácia a medzinárodné prepojenie svetovej spoločnosti, cez ktoré je možné rýchlejšie prekonať priestorové vzdialenosti pomocou komunikácie, na druhej strane však mentálne a jazykové vzdialenosti zostávajú hlavnou prekážkou.