Impact of COVID-19 Crises on Accounting Entities Providing Accommodation Services in Slovakia - Blahušiaková, Miriama, 1980-
Cestovný ruch ako jedno z najviac postihnutých odvetví krízou v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, v globálnom aj regionálnom zmysle. Analýza vplyvu pandémie na sektor cestovného ruchu v Slovenskej republike na základe účtovných finančných výsledkov vzorky 1 077 účtovných jednotiek, so zameraním na hotelový priemysel, v ktorom počas roka 2020 došlo k rýchlemu poklesu či strate tržieb a ziskov v porovnaní s rokom 2019. Prehľad a porovnanie jednotlivých krajov na Slovensku.