Eurozóna sa topí v dlhoch, jej verejný dlh sa blíži k sto percentám HDP
Analýza Goldenburg Group ukazuje, že eurozóna zakončila rok 2019 verejným dlhom vo výške 84% v pomere k HDP. Už na konci prvého polroka 2020 jeho úroveň narástla o 11% bodov a do konca tretieho kvartálu 2020 pridala ďalšie 2% body. Počas pandemických deviatich mesiacov 2020 sa verejné zadlženie eurozóny zdvihlo o 13,3% bodu. Ide o nárast, ktorý nemá v histórii Európskej menovej únie obdobu.