Múdra pavučina prichádza inteligentné siete pomôžu ušetriť energiu
Inteligentná sieť predstavuje jeden z najdôležitejších prvkov v energetike. Smart Grid, čiže inteligentná mriežka sa používa pre označenie nového typu komplexnej elektrickej sústavy. Zahŕňa všetko, od výrobcov elektriny cez prenosové vedenia až po konečného spotrebiteľa. Inteligentnú sieť vytvárajú digitálne technológie umožňujúce obojsmernú komunikáciu medzi výrobcom elektriny, distribútorom a ich zákazníkmi.