Provision of Public Services by Slovak Local Governments - Case Study Social Protection - Old Age: a Supply Demand Mismatch? - Černěnko, Tomáš, 1981-
Ponuka verejných služieb v oblasti sociálneho zabezpečenia - staroby (reprezentovanými výdavkami v skupinách 10, triede 2 COFOG klasifikácie) zo strany miestnych samospráv vo vzťahu k dopytu po týchto službách reprezentovaným obyvateľstvom vo vekovej skupine 62+ vo vzťahu k veľkosti obce a regiónu kde sa obec nachádza. Analýza “ponuky a dopytu”, ktorá prebiehala na úrovni jednotlivých samospráv a výsledky následne prezentované vo vzťahu k veľkosti samosprávy a kraju. Výsledky, ktoré naznačujú, že veľkosť obce ani región nehrajú z pohľadu prístupu k poskytovaniu skúmaných služieb až tak významnú rolu ako to naznačuje prvá, deskriptívna analýza.