Univerzitné patenty v EU28: Priestorová dimenzia v EU15 verzus EU13 - Belvončíková, Eva, 1975-
Rozdiely v celkovej patentovej aktivite krajín aj regiónov NUTS 2 hlavne v počte subjektov – žiadateľov o patent. Jdnoduchá deskriptívna analýza údajov o patentoch zo spojenej patentovej databázy REGPAT a databázy o univerzitách ETER. Hlavným rozdielom je väčší počet tzv. single žiadateľov o patent v prípade krajín EU13, čo okrem nízkeho počtu patentov znamená ďalšiu nevýhodu vo veľmi obmedzenom šírení vedomostí a poznatkov od jednej inštitúcie k druhej a ďalej limituje ekonomický rozvoj regiónov.