K niektorým daňovým a nedaňovým výdavkom samostatne zárobkovo činnej osoby (aj v pozícii zamestnávateľa) - Jarinkovičová, Valéria
Spôsoby uplatňovania výdavkov a okruh účtovných jednotiek. Vymedzenie pojmov daňový výdavok a nedaňový výdavok, využívanie majetku aj na súkromné účely, zamestanecké benefity. Daňový aspekt povinnosti zamestnávateľa zabezpečiť stravovanie zamestnanca. Ustanovenia týkajúce sa špecificky len daňovníkov dane z príjmov fyzickej osoby.