Neúčasť poslanca na činnosti komisie a možné dôsledky - Briestenský, Ladislav
Pravidlá vzniku a činnosti komisií obecného zastupiteľstva upravuje zákon č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení. Ak sa poslanec nezúčastňuje zasadnutia komisie ktorej je členom, porušuje zákon o obecnom zriadení najmä §25 Povinnosti a oprávnenia poslancov. Svojim konaním oslabuje prácu komisie, preto je vhodné nahradiť ho iným poslancom.