Založenie a zrušenie obchodnej spoločnosti obcou - Marcin Jakubíková, Hana
Obecné zastupiteľstvo na rokovaní rozhoduje o založení alebo zrušení obchodnej spoločnosti, schvaľuje zástupcov obce do ich štatutárnych a kontrolných orgánov, a schvaľuje majetkovú účasť obce v právnickej osobe. Stanovy môžu obsahovať ustanovenie, kto má byť ustanovený za likvidátora §72 ods.2 zákona č.513/1991 Obchodný zákonník v znp.