Vývoj cien energetických komodít v období 06/2021 až 08/2021 - Pišta, Ján
Rast cien elektriny, emisných povoleniek, plynu a uhlia. Dominantné faktory ovplyvňujúce nárast cien energetických komodít ako klimatická politika EÚ a nedostatok plynu na európskom trhu. Balík Fit for 55. Stav európskych zásobníkov plynu a jeho akútny nedostatok. Plynovod Nord Stream 2 a jeho dokončenie. Plynovod Jamal a pokles toku plynu.