Spatial Distribution Model for Targeting the Support for Cultural Institutions' Development: A Case Study of Slovakia - Baculáková, Kristína, 1988-
Kultúra, ako jeden z hlavných nástrojov rozvoja regiónov a znižovania regionálnych rozdielov. Posilňovanie potenciálu kultúrnych a kreatívnych odvetví a rozvíjanie prístupu k hodnoteniu podmienok alokácie finančných zdrojov na jeho rozvoj. Priestorová koncentrácia kultúrnych inštitúcií na Slovensku. Identifikácia regiónov a okresov s potenciálom pre plné využitie kultúrneho kapitálu, ako nástroja trvalo udržateľného regionálneho rozvoja pre nastavenie a proces tvorby politík kultúrnej politiky. Klastrová analýza, poukazujúca na rozdiely v zastúpení kultúrnych inštitúcií v jednotlivých krajoch a okresoch Slovenska. Regióny s najžiadanejšími výsledkami (Bratislava, Trnava a Nitra) a regióny, nemajúce dostatočnú kultúrnu infraštruktúru.