Vývoj kúpeľného cestovného ruchu na Slovensku - Matijová, Mária
Zhodnotenie aktuálneho vývoja kúpeľného cestovného ruchu na Slovensku z pohľadu kapacít a výkonov kúpeľných ubytovacích zariadení v prepojení na štatistiku kúpeľnej zdravotnej starostlivosti pomocou trendovej analýzy za obdobie 2013 – 2018 na výskumnej vzorke 30 kúpeľných podnikov, ktorým bolo udelené povolenie na výkon činnosti zo strany Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky. Výsledky analýzy a trendy vývoja z hľadiska počtu návštevníkov, tržieb a počtu odliečených klientov. Zníženie podielu kúpeľného turizmu na celkovej návštevnosti ubytovacích zariadení v skúmanom období. Rastúci potenciál kúpeľného cestovného ruchu s priamym dopadom na ekonomické prínosy v hospodárstve i sociálne aspekty v spoločnosti.