Mládežnícky turizmus – ako je na tom slovenská mládež? - Šambronská, Kristína
Striedanie generácií v súčasnej spoločnosti, pričom každá má špecifické charakteristické črty, ktorým je potrebné prispôsobiť ponuku stredísk turizmu a tvorbu turistických produktov v turizme. Segment mladých ľudí ako cieľová skupina mládežníckeho turizmu. Náročnosť presného určenia vekového rozhrania mladého človeka. Názory a spokojnosť mladých ľudí, stav, ponuka a možnosti ich účasti na turizme v Slovenskej republike. Výsledky dotazníka na vzorke 91 respondentov poukazujúce na pomernú spokojnosť skúmaného segmentu so službami a aktivitami pre mladých ľudí v strediskách turizmu, avšak je prítomná aj požiadavka na tvorbu špecifického produktu so zameraním na adrenalínový turizmus.