Educational Inequalities Across the EU Regions: Mixed GWR Approach - Chocholatá, Michaela, 1977-
Príspevok sa zaoberá analýzou nerovností vo vzdelávaní v 219 regiónoch EÚ NUTS 2 v období rokov 2015-2019. Predpokladá sa, že problém priestorovej heterogenity je nerovnomerné rozdelenie úrovne terciárneho vzdelania v regiónoch EÚ. Na prieskumnú priestorovú analýzu preto nadväzuje prístup zmiešanej geograficky váženej regresie s cieľom zachytiť miestne vplyvy hustoty obyvateľstva a HDP na obyvateľa na úrovni terciárneho vzdelania.