Hygiena v provozovnách stravovacích služeb - Burešová, Pavla
Stručný pohľad na súčasné stravovacie služby s ohľadom na využívanie a dodržiavanie hygienických štandardov, aj v kontexte zvýšených požiadaviek na hygienu v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Predpisy a smernice v rámci Európskej únie, nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) o hygiene potravín a legislatívna situácia v Českej republike. Kľúčové hygienické predpisy v stravovacích službách a ich súčasný stav z hľadiska uskutočnených hygienických kontrol. Najčastejšie kontaminácie spôsobené z dôvodu nevhodného spôsobu skladovania surovín, prípravy či podávania jedla a osobnej hygieny pracovníkov.